90-vuotiaan henkselitehtaan tie nykypäivään – nyt paukutellaan henkseleitä

90-vuotiaan henkselitehtaan tie nykypäivään – nyt paukutellaan henkseleitä

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 90 vuotta, kun Arthur Funck perusti Olkain Oy:n Helsingin Katajanokalla. Yritys kasvoi erityisesti sotavuosina, kun olkaimille, vöille ja nilkkaimille oli paljon kysyntää. Rauhankadulta hankittiin toimitilat, joissa yritys toimi aina 90-luvulle saakka ennen muuttoa Tuusulan Jokelaan.

Yrittäjä Marjaana Laajakoski teki viisi vuotta sitten rohkean päätöksen ja osti Helsingin Olkaimen. Marjaana kävi asiakkaana Helsingin Olkaimessa ja Olkaimen silloinen työntekijä Maarit kertoi yrityksen olevan myytävänä. Kesällä aloitettiin neuvottelut ja kauppakirjat allekirjoitettiin 18.9.2013. Siitä alkoi Olkaimen tien raivaaminen menneille vuosikymmenille jääneestä yritystoiminnasta kohti nykypäivän aktiivista asiakaslähtöistä toimintatapaa.

Se oli hyppy kohti tuntematonta. Suoraan pää edellä syvään päähän. Tuotteiden valmistukseen oli hyvät valmiudet vaatetusalan artesaani koulutuksesta. Kaikki muu yritystoimintaan liittyvä olikin opeteltava. Nyt ompelijan olikin vastattava tuotteiden valmistuksen lisäksi yrityksen markkinoinnista, asiakashankinnasta, materiaalihankinnasta, varastonhallinnasta, tuotannon suunnittelusta, verkkokaupasta, taloudenhoidosta, siivouksesta, sosiaalisen median sisällöstä ja vaikka mistä muusta. Sinnikkäällä tekemisellä ja uuden opettelulla on yrityksen suunta saatu lupaavaan kasvuun.

Nyt juhlavuoden koittaessa Marjaana Laajakoski on ollut perinteikkään henkselitehtaan Helsingin Olkain Oy:n omistajana 5 vuotta. Puhutaan siis kahdesta saman aikaisesta juhlavuodesta.

Tuotevalikoimaa on uudistettu ympäriltä tulleita toiveita kuunnellen ja ennen kaikkea perinteitä kunnioittaen. Yritys on pitänyt kiinni alkuperäisestä linjastaan ja keskittynyt valmistamaan olkaimia ja vöitä moniin eri tarpeisiin. Laadukas käsityö mahdollistaa myös yksilöllisten tuotteiden toteuttamisen. Tuotanto tapahtuu Nurmijärvellä ja tuotteilla on Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisuudesta.

Juhlavuoden kunniaksi Helsingin Olkain Oy tuo 18.9.2018 markkinoille uuden tuoteryhmän business-pukeutujille. Arvokas-olkaimet ovat syntyneet Marjaanan halusta säilyttää asusteiden valmistus Suomessa. Kun Olkaimen varastoista löytyivät vanhat nahkaosien stanssit, ajatus Arvokas-olkaimista kirkastui. Marjaana etsi sopivat materiaalit, jotka täyttävät Arvokas-olkaimien laatukriteerit.

www.olkain.fi

Seuraa meitä myös
Facebookissa ja Instagramissa!
www.facebook.com/helsinginolkain/
#helsinginolkain

Scroll Up